Кривокапић именовао Вукшића за директора АНБ

Срна
Кривокапић именовао Вукшића за директора АНБ

ПОДГОРИЦА - Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић именовао је Дејана Вукшића за директора Агенције за националну безбједност /АНБ/, објављено је вечерас у Службеном листу.

Вукшић је за вршиоца дужности директора АНБ именован у децембру.

На данас одржаној сједници Одбора за безбједност и одбрану, коју је заказао предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић, требало је да се нађе и Кривокапићев приједлог именовања Вукшића, међутим није било кворума.

Сходно Закону о АНБ-у, директора тајне службе именује Влада, на предлог шефа извршне власти. Приједлог се доставља парламенту, односно радном тијелу на давање мишљења, али став Скупштине није обавезујући за Владу.

“Пошто је за именовање директора АНБ-а неопходно спровести законом прописану процедуру и прибавити и мишљење Скупштине, сматрам да су се стекли услови да Влади предложим именовање Вукшића за директора АНБ-а”, наводи се у образложењу Кривокапића.

Он је написао да тај предлог темељи на чињеници да је Вукшић, кроз дугогодишњи професионални ангажман, стекао лични и професионални кредибилитет, као и да је успјешно обављао послове вршиоца дужности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана