Krivokapić imenovao Vukšića za direktora ANB

Srna
Krivokapić imenovao Vukšića za direktora ANB

PODGORICA - Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić imenovao je Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost /ANB/, objavljeno je večeras u Službenom listu.

Vukšić je za vršioca dužnosti direktora ANB imenovan u decembru.

Na danas održanoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, koju je zakazao predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, trebalo je da se nađe i Krivokapićev prijedlog imenovanja Vukšića, međutim nije bilo kvoruma.

Shodno Zakonu o ANB-u, direktora tajne službe imenuje Vlada, na predlog šefa izvršne vlasti. Prijedlog se dostavlja parlamentu, odnosno radnom tijelu na davanje mišljenja, ali stav Skupštine nije obavezujući za Vladu.

“Pošto je za imenovanje direktora ANB-a neophodno sprovesti zakonom propisanu proceduru i pribaviti i mišljenje Skupštine, smatram da su se stekli uslovi da Vladi predložim imenovanje Vukšića za direktora ANB-a”, navodi se u obrazloženju Krivokapića.

On je napisao da taj predlog temelji na činjenici da je Vukšić, kroz dugogodišnji profesionalni angažman, stekao lični i profesionalni kredibilitet, kao i da je uspješno obavljao poslove vršioca dužnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana