Копривица: Пословником Скупштине Црне Горе се не смије кажњавати политичко опредјељење

Срна
Копривица: Пословником Скупштине Црне Горе се не смије кажњавати политичко опредјељење

ПОДГОРИЦА - Пословником Скупштине Црне Горе не смије се кажњавати политичко опредјељење и понашање, као што је то било у ранијем периоду, поручио је координатор Радне групе за израду измјена и допуна тог акта Момо Копривица.

"Пословник треба да служи као оквир за организацију рада, за живу дискусију и да имамо толерантан однос према другом и другачијем мишљењу. Ту смо да унаприједимо демократски принцип парламента, као што унапређујемо и ефикасност у његовом раду", истакао је Копривица.

Он је рекао да су на данашњој, првој сједници Радне групе утврдили методологију рада.

"Сигуран сам да ћемо у прописаном року завршити рад и на тај начин додатно допринијети подизању ефикасности Скупштине", рекао је Копривица новинарима.

Он је додао да је утврђено и да секретари одбора до петка доставе приједлоге и запажања у вези са питањима примјене Пословника у пракси.

"Утврђени су и термини рада, а то је два пута недјељно, уторком и четвртком, са почетком у 11.00 часова", додао је Копривица.

Према његовим ријечима, предсједници клубова посланика обавезани су да доставе приједлоге измјена и допуна Пословника до понедјељка, како би се чланови Радне групе упознали о свим предлозима и конструктивно се однијели према њима.

Он је додао да су се на састанку сагласили да је потребно јачати контролну улогу парламента, како би била власт пред којом се полажу рачуни.

"На тај начин ћемо јачати основне институте парламентарне демократије, али и доприносити остваривању владавине права", навео је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана