Koprivica: Poslovnikom Skupštine Crne Gore se ne smije kažnjavati političko opredjeljenje

Srna
Koprivica: Poslovnikom Skupštine Crne Gore se ne smije kažnjavati političko opredjeljenje

PODGORICA - Poslovnikom Skupštine Crne Gore ne smije se kažnjavati političko opredjeljenje i ponašanje, kao što je to bilo u ranijem periodu, poručio je koordinator Radne grupe za izradu izmjena i dopuna tog akta Momo Koprivica.

"Poslovnik treba da služi kao okvir za organizaciju rada, za živu diskusiju i da imamo tolerantan odnos prema drugom i drugačijem mišljenju. Tu smo da unaprijedimo demokratski princip parlamenta, kao što unapređujemo i efikasnost u njegovom radu", istakao je Koprivica.

On je rekao da su na današnjoj, prvoj sjednici Radne grupe utvrdili metodologiju rada.

"Siguran sam da ćemo u propisanom roku završiti rad i na taj način dodatno doprinijeti podizanju efikasnosti Skupštine", rekao je Koprivica novinarima.

On je dodao da je utvrđeno i da sekretari odbora do petka dostave prijedloge i zapažanja u vezi sa pitanjima primjene Poslovnika u praksi.

"Utvrđeni su i termini rada, a to je dva puta nedjeljno, utorkom i četvrtkom, sa početkom u 11.00 časova", dodao je Koprivica.

Prema njegovim riječima, predsjednici klubova poslanika obavezani su da dostave prijedloge izmjena i dopuna Poslovnika do ponedjeljka, kako bi se članovi Radne grupe upoznali o svim predlozima i konstruktivno se odnijeli prema njima.

On je dodao da su se na sastanku saglasili da je potrebno jačati kontrolnu ulogu parlamenta, kako bi bila vlast pred kojom se polažu računi.

"Na taj način ćemo jačati osnovne institute parlamentarne demokratije, ali i doprinositi ostvarivanju vladavine prava", naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana