Колашин: Ухапшене три држављанке Србије због непоступања по здравственим мјерама

Срна
Колашин: Ухапшене три држављанке Србије због непоступања по здравственим мјерама

ПОДГОРИЦА / - Полиција у Колашину ухапсила је Т.Р. /30/, Ј.М. /21/ и И.П. /46/ из Србије због сумње да су починиле кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Полиција је, поступајући по оперативним информацијама, контролисала путнички аутомобил којим је управљао А.В. из Подгорице.

“У возилу су се налазиле још двије особе, безбједносно интересантна особа З.Б. из Колашина и женска особа М.М. која је дала своје податке али није имала идентификациона документа”, наводи се у саопштењу.

Из полиције додају да су ове особе доведене у службене просторије Одјељења безбједности Колашин ради утврђивања идентитета и даљих мјера из надлежности полиције.

“Након прикупљања података о женском лицу утврђено је да је она полицијским службеницима саопштила погрешан идентитет, те да је ријеч о Т.Р. /30/ из Србије”, наводи се у саопштењу.

Из полиције кажу да је криминалистичком обрадом утврђено да у Колашину са Т.Р. бораве још двије женске особе које су лоциране у једном угоститељском објекту у том граду, а које су биле у друштву са безбједносно интересантним особама Д.Ј. из Колашина и Н.Р. из Мојковца.

“Ове двије женске особе су доведене у службене просторије Одјељења безбједности Колашин гдје је провјерама утврђено да је ријеч о Ј.М. /21/ и И.П. /46/, обје из Србије”, наводи се у саопштењу.

Полиција је утврдила да Ј.М. и И.П. немају евидентиран прелазак државне границе, нити пријављен боравак у Црној Гори.

О свему је упознат надлежни државни тужилац који се изјаснио да су ове три женске особе извршиле кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

Осумњичене су уз кривичну пријаву приведене надлежном државном тужиоцу који је донио рјешење о задржавању тих особа до 72 сата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана