Kolašin: Uhapšene tri državljanke Srbije zbog nepostupanja po zdravstvenim mjerama

Srna
Kolašin: Uhapšene tri državljanke Srbije zbog nepostupanja po zdravstvenim mjerama

PODGORICA / - Policija u Kolašinu uhapsila je T.R. /30/, J.M. /21/ i I.P. /46/ iz Srbije zbog sumnje da su počinile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Policija je, postupajući po operativnim informacijama, kontrolisala putnički automobil kojim je upravljao A.V. iz Podgorice.

“U vozilu su se nalazile još dvije osobe, bezbjednosno interesantna osoba Z.B. iz Kolašina i ženska osoba M.M. koja je dala svoje podatke ali nije imala identifikaciona dokumenta”, navodi se u saopštenju.

Iz policije dodaju da su ove osobe dovedene u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Kolašin radi utvrđivanja identiteta i daljih mjera iz nadležnosti policije.

“Nakon prikupljanja podataka o ženskom licu utvrđeno je da je ona policijskim službenicima saopštila pogrešan identitet, te da je riječ o T.R. /30/ iz Srbije”, navodi se u saopštenju.

Iz policije kažu da je kriminalističkom obradom utvrđeno da u Kolašinu sa T.R. borave još dvije ženske osobe koje su locirane u jednom ugostiteljskom objektu u tom gradu, a koje su bile u društvu sa bezbjednosno interesantnim osobama D.J. iz Kolašina i N.R. iz Mojkovca.

“Ove dvije ženske osobe su dovedene u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Kolašin gdje je provjerama utvrđeno da je riječ o J.M. /21/ i I.P. /46/, obje iz Srbije”, navodi se u saopštenju.

Policija je utvrdila da J.M. i I.P. nemaju evidentiran prelazak državne granice, niti prijavljen boravak u Crnoj Gori.

O svemu je upoznat nadležni državni tužilac koji se izjasnio da su ove tri ženske osobe izvršile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Osumnjičene su uz krivičnu prijavu privedene nadležnom državnom tužiocu koji je donio rješenje o zadržavanju tih osoba do 72 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana