Колакушић: ДП пољубио руку Пленковићу, глави хоботнице лично

Танјуг
Колакушић: ДП пољубио руку Пленковићу, глави хоботнице лично

ЗАГРЕБ - Лидер новоосноване странке Право и правда и европарламентарац Мислав Колакушић оштро је критиковао Домовински покрет због договора о постизборној коалицији са ХДЗ-ом.

Колакушић се огласио на Фејсбуку и истакао да је Домовински покрет оставио ХДЗ на власт пред очима цијеле нације и то, како је навео, директном преваром својих бираца и "нас као коалиционих партнера".

"Њихово громогласно 'ни с ХДЗ-ом ни са СДП-ом" претворило се преко ноћи у пискутаво 'уклонили смо СДС С из владе'. И они из ДП-а који су говорили о могућој власти само 'с дијеловима ХДЗ-а на крају су пољубили руку самом Пленковићу. Никаквим 'дијеловима ХДЗ-а' него глави хоботнице лично, шефу хрватске мафије. У преводу, апсолутна превара бирача". навео је Колакушић.

Он каже да је Домовински покрет само коначни извршитељ опстанка Пленковића на власти. 

"Одговорност за још четири године ХДЗ-а на власти лежи како на њима који ће сљедеће седмице на сједници Сабора издати своје бираче и поштене грађане Хрватске, тако и на онима који нити у једном тренутку нису ни помислили на било шта осим пуког опстанка у Сабору па до оних који су због делузија о властитој снази и величини остали далеко, далеко испод изборног прага", каже Колакушић и додаје:

"Сви они, једни због политичких и људских слабости, други због политичког опортунизма, а трећи због политичког дилетантизма узимају свој дио кривице за ово што гледамо и све што ће услиједити".

Подсјетио је да је у претходном периоду позивао на јединство и Домовински покрет и Мост и Хрватске суверенисте и Каролину Видовић Кришто као тада најистакнутије представнике суверенизма у Хрватском сабору.     

"Уједињењем тих пет опције (Право и Правда, Мост, ДП, ХС и ОиП) хрватски бирачи добили би на једној листи најистакнутије суверенистичке опције у Хрватском сабору и Европском парламенту", навео је Колакушић.

У опширној објави, он је поручио да би сви који се називају суверенистима у Хрватској требало да се запитају који им је циљ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана