Kolakušić: DP poljubio ruku Plenkoviću, glavi hobotnice lično

Tanjug
Kolakušić: DP poljubio ruku Plenkoviću, glavi hobotnice lično

ZAGREB - Lider novoosnovane stranke Pravo i pravda i evroparlamentarac Mislav Kolakušić oštro je kritikovao Domovinski pokret zbog dogovora o postizbornoj koaliciji sa HDZ-om.

Kolakušić se oglasio na Fejsbuku i istakao da je Domovinski pokret ostavio HDZ na vlast pred očima cijele nacije i to, kako je naveo, direktnom prevarom svojih biraca i "nas kao koalicionih partnera".

"Njihovo gromoglasno 'ni s HDZ-om ni sa SDP-om" pretvorilo se preko noći u piskutavo 'uklonili smo SDS S iz vlade'. I oni iz DP-a koji su govorili o mogućoj vlasti samo 's dijelovima HDZ-a na kraju su poljubili ruku samom Plenkoviću. Nikakvim 'dijelovima HDZ-a' nego glavi hobotnice lično, šefu hrvatske mafije. U prevodu, apsolutna prevara birača". naveo je Kolakušić.

On kaže da je Domovinski pokret samo konačni izvršitelj opstanka Plenkovića na vlasti. 

"Odgovornost za još četiri godine HDZ-a na vlasti leži kako na njima koji će sljedeće sedmice na sjednici Sabora izdati svoje birače i poštene građane Hrvatske, tako i na onima koji niti u jednom trenutku nisu ni pomislili na bilo šta osim pukog opstanka u Saboru pa do onih koji su zbog deluzija o vlastitoj snazi i veličini ostali daleko, daleko ispod izbornog praga", kaže Kolakušić i dodaje:

"Svi oni, jedni zbog političkih i ljudskih slabosti, drugi zbog političkog oportunizma, a treći zbog političkog diletantizma uzimaju svoj dio krivice za ovo što gledamo i sve što će uslijediti".

Podsjetio je da je u prethodnom periodu pozivao na jedinstvo i Domovinski pokret i Most i Hrvatske suvereniste i Karolinu Vidović Krišto kao tada najistaknutije predstavnike suverenizma u Hrvatskom saboru.     

"Ujedinjenjem tih pet opcije (Pravo i Pravda, Most, DP, HS i OiP) hrvatski birači dobili bi na jednoj listi najistaknutije suverenističke opcije u Hrvatskom saboru i Evropskom parlamentu", naveo je Kolakušić.

U opširnoj objavi, on je poručio da bi svi koji se nazivaju suverenistima u Hrvatskoj trebalo da se zapitaju koji im je cilj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana