Код Дубровника се преврнуло више кајака, трага се за три особе

Tanjug
Foto: Vecernji.hr

ДУБРОВНИК - Осам особа је спашено, а за троје се још трага, након што се данас више кајака преврнуло код острва Локрум, близу Дубровника.

Међу спашенима је једно дијете и сви су превезени на сигурно, јавља Дубровачки дневник, преноси портал Индекс.хр.
    
Локална полиција је око 15.20 часова добила дојаву од грађана који су рекли да су видели неколико преврнутих кајака са спољне стране острва, на отвореном мору.
    
Не зна се да ли су особе за којима се трага нестале или су пронашле уточиште и склониле се од невремена, а оставиле кајаке.
    
На терену су припадници полиције и Лучке капетаније, као и поједини грађани који учествују у потрази.

Дубровчанин Доминко Радић, који се укључио у акцију спасавања угрожених на мору, рекао је да је по дојави изашао на море, да су таласи толико високи да су му прелазили преко барке, да на појединим мјестима дува вјетар и до 80 километара на час.

"Нашао сам три кајака преврнута, плутали су документи, али нема људи. Ја сам успио спасити двојицу, али ништа не говоре јер су у шоку. Забрињава ме што сам нашао и два прслука како плутају", додао је Радић.

Радић је, како се наводи, спасио двоје, највјероватније, њемачких држављана, а у Бетиној шпиљи их је пронађено четворо.

Полиција је у 15.20 примила дојаву од грађана који тврде да су уочили неколико преврнутих кајака с вањске стране отока, на отвореном мору.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана