Kod Dubrovnika se prevrnulo više kajaka, traga se za tri osobe

Tanjug
Foto: Vecernji.hr

DUBROVNIK - Osam osoba je spašeno, a za troje se još traga, nakon što se danas više kajaka prevrnulo kod ostrva Lokrum, blizu Dubrovnika.

Među spašenima je jedno dijete i svi su prevezeni na sigurno, javlja Dubrovački dnevnik, prenosi portal Indeks.hr.
    
Lokalna policija je oko 15.20 časova dobila dojavu od građana koji su rekli da su videli nekoliko prevrnutih kajaka sa spoljne strane ostrva, na otvorenom moru.
    
Ne zna se da li su osobe za kojima se traga nestale ili su pronašle utočište i sklonile se od nevremena, a ostavile kajake.
    
Na terenu su pripadnici policije i Lučke kapetanije, kao i pojedini građani koji učestvuju u potrazi.

Dubrovčanin Dominko Radić, koji se uključio u akciju spasavanja ugroženih na moru, rekao je da je po dojavi izašao na more, da su talasi toliko visoki da su mu prelazili preko barke, da na pojedinim mjestima duva vjetar i do 80 kilometara na čas.

"Našao sam tri kajaka prevrnuta, plutali su dokumenti, ali nema ljudi. Ja sam uspio spasiti dvojicu, ali ništa ne govore jer su u šoku. Zabrinjava me što sam našao i dva prsluka kako plutaju", dodao je Radić.

Radić je, kako se navodi, spasio dvoje, najvjerovatnije, njemačkih državljana, a u Betinoj špilji ih je pronađeno četvoro.

Policija je u 15.20 primila dojavu od građana koji tvrde da su uočili nekoliko prevrnutih kajaka s vanjske strane otoka, na otvorenom moru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana