Кнежевић: Не постоје европски и руски Срби, постоје само Срби

Танјуг
Foto: Борба.ме

ПОДГОРИЦА - Не постоје европски и руски Срби, већ постоје само Срби, поручио је Милан Кнежевић, предсједник Демократске народне партије (ДНП), чланице коалиције За будућност Црне Горе (ЗБЦГ).

Кнежевић је то рекао у интервјуу за подгорички портал Борба на констатацију да су поједини аналитичари и политичари почели да дијеле коалицију ЗБЦГ на две фракције – европски Срби из Нове српске деократије Андрије Мандића и руски Срби из његове ДНП.

На питање како коментарише ове тврдње, Кнежевић каже да када би одговарао на сваку глупост која се  појави у како каже, “шкработинама људи који себе зову аналитичарима био бих глупљи од њих”. 

“Не постоје европски и руски Срби, постоје само Срби. Потреба да се буде 'нечији' најбоље говори о нашем менталитету слуганства и жељи да имамо налогодавца”, навео је Кнежевић.

Његов политички став је, каже, одувек био јасан.

“Желим Црну Гору у ЕУ, али исто желим да имамо најбољи однос са Русијом. Геополитичка мапа свијета се убрзано мења, и само фанатици то нису у стању да виде. Било би катастрофално и погубно да као мала држава бирамо стране и још да барјачимо у геополитичким сукобима. Зато је боље да се мало примиримо и окренемо рјешавању нагомиланих унутрашњих проблема”, навео је Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана