Knežević: Ne postoje evropski i ruski Srbi, postoje samo Srbi

Tanjug
Foto: Borba.me

PODGORICA - Ne postoje evropski i ruski Srbi, već postoje samo Srbi, poručio je Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije (DNP), članice koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG).

Knežević je to rekao u intervjuu za podgorički portal Borba na konstataciju da su pojedini analitičari i političari počeli da dijele koaliciju ZBCG na dve frakcije – evropski Srbi iz Nove srpske deokratije Andrije Mandića i ruski Srbi iz njegove DNP.

Na pitanje kako komentariše ove tvrdnje, Knežević kaže da kada bi odgovarao na svaku glupost koja se  pojavi u kako kaže, “škrabotinama ljudi koji sebe zovu analitičarima bio bih gluplji od njih”. 

“Ne postoje evropski i ruski Srbi, postoje samo Srbi. Potreba da se bude 'nečiji' najbolje govori o našem mentalitetu sluganstva i želji da imamo nalogodavca”, naveo je Knežević.

Njegov politički stav je, kaže, oduvek bio jasan.

“Želim Crnu Goru u EU, ali isto želim da imamo najbolji odnos sa Rusijom. Geopolitička mapa svijeta se ubrzano menja, i samo fanatici to nisu u stanju da vide. Bilo bi katastrofalno i pogubno da kao mala država biramo strane i još da barjačimo u geopolitičkim sukobima. Zato je bolje da se malo primirimo i okrenemo rješavanju nagomilanih unutrašnjih problema”, naveo je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana