Китаровићева зове Вучића у Хрватску

Срна
Китаровићева зове Вучића у Хрватску

Карловац - Хрватски предсједник Колинда Грабар Китаровић рекла је да је рјешавање судбине несталих у протеклом рату кључно за нормализацију односа са Србијом и да је зато инсистирала на обнови политичког дијалога са Србијом и позвала у Хрватску предсједника Александра Вучића.

Китаровићева је поручила да ће и даље инсистирати на рјешавању овог питања као кључног елемента за даљи дијалог и пуну нормализацију односа двије државе, те хрватске подршке уласку Србије у ЕУ, преноси Хина.


“Истина о несталима је политички минимум испод којег нико у Хрватској не смије да иде”, истакла Китаровићева на обиљежавању Међународног дана несталих лица у Карловцу током којег је речено да Хрватска трага за 1.922 лица нестала у протеклом рату.

Хрватски министар за борачка питања Томо Медвед рекао је да је кључ рјешења у Србији и да је зато предложио склапање новог споразума о сарадњи, прилагођеног садашњем временском и садржајном контексту.

“Тражимо од Србије податке. Они те податке и записнике имају и један од основних услова код отварања поглавља 23 за приступ Србије ЕУ биће пуна сарадња у проналажењу несталих”, навео је Медвед.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана