Казне, протјеривање и забрана уласка за тројицу Бугара због напада на граничну полицију

Танјуг
Казне, протјеривање и забрана уласка за тројицу Бугара због напада на граничну полицију

СКОПЉЕ- Тројици бугарских држављана који су због ремећења јавног реда и мира притворени на македонском граничном прелазу Деве Баиру, македонски суд је изрекао новчане казне у износу од по 300 евра, мјеру протјеривања из земље и забрану уласка у Сјеверну Македонију на период од три године.

У саопштењу македонских власти се наводи да су држављани Бугарске Г.З. (35), А.Х. (50) и Р.Х. (54) приведени у петак у 12.45 часова, након што су се дрско и недолично понашали и прво вербално, најпогрднијим ријечима, а потом и физички, напали полицајце током вршења дужности, преноси портал ТВ Телма.

На прелазу Деве Баир, на сјеверномакедонској страни границе са Бугарском,  уведене су појачане полицијске контроле због најављеног доласка организованих група бугарских држављана, који желе да посјете гроб македонског револуционара Гоце Делчева и присуствују комеморацији поводом 151. годишњице његовог рођења.

Због квара на систему контроле на граничном прелазу Деве Баир у једном периоду се чекало више сати за улазак у Сјеверну Македонију, а баш у том тренутку је 150 бугарских држављана стајало у колони са својим аутомобилима чекајући на улазак.

Нервозни због застоја Бугари који су хтјели да се поклоне пред гробом Гоце Делчева завршили су “у клинчу” са граничном полицијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана