Kazne, protjerivanje i zabrana ulaska za trojicu Bugara zbog napada na graničnu policiju

Tanjug
Kazne, protjerivanje i zabrana ulaska za trojicu Bugara zbog napada na graničnu policiju

SKOPLjE- Trojici bugarskih državljana koji su zbog remećenja javnog reda i mira pritvoreni na makedonskom graničnom prelazu Deve Bairu, makedonski sud je izrekao novčane kazne u iznosu od po 300 evra, mjeru protjerivanja iz zemlje i zabranu ulaska u Sjevernu Makedoniju na period od tri godine.

U saopštenju makedonskih vlasti se navodi da su državljani Bugarske G.Z. (35), A.H. (50) i R.H. (54) privedeni u petak u 12.45 časova, nakon što su se drsko i nedolično ponašali i prvo verbalno, najpogrdnijim riječima, a potom i fizički, napali policajce tokom vršenja dužnosti, prenosi portal TV Telma.

Na prelazu Deve Bair, na sjevernomakedonskoj strani granice sa Bugarskom,  uvedene su pojačane policijske kontrole zbog najavljenog dolaska organizovanih grupa bugarskih državljana, koji žele da posjete grob makedonskog revolucionara Goce Delčeva i prisustvuju komemoraciji povodom 151. godišnjice njegovog rođenja.

Zbog kvara na sistemu kontrole na graničnom prelazu Deve Bair u jednom periodu se čekalo više sati za ulazak u Sjevernu Makedoniju, a baš u tom trenutku je 150 bugarskih državljana stajalo u koloni sa svojim automobilima čekajući na ulazak.

Nervozni zbog zastoja Bugari koji su htjeli da se poklone pred grobom Goce Delčeva završili su “u klinču” sa graničnom policijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana