Карамарко предложио Пленковићу формирање широке коалиције са десничарима

Танјуг
Карамарко предложио Пленковићу формирање широке коалиције са десничарима

ЗАГРЕБ- Након година политичког тиховања појављивање бившег лидера ХДЗ Томислава Карамарка на 20. Генералној скупштини странке у загребачком Лисинском, изазвало је оштро реаговање актуелног шефа државе Зорана Милановића, који је за њега рекао, између осталог, да је најнеинтелигентнији, корумпиран и црнокошуљаш. "Фуфљавац (Крамарко) је дошао у Лисински, годинама су га игнорисали, дошао је и Глогошки.

Ријеке правде долазе. То је моје послање и историја ће нас одрешити. А Карамарко, то је најнеинтелигентнији, најсмушенији и најтоксичнији председник којег је ХДЗ икад имао.

Сумњив, корумпиран, црнокошуљаш, који је сад из блата изронио. Пленкошенко би тамо довео црног ђавола", навео је Милановић.

Карамарко се у Лисинком појавио на позив Пленковића, који га је и посебно најавио, а присуство бившег лидера ХДЗ поздрављено је аплаузом. Након Генералне скупштине ХДЗ, Карамарко се обратио на Фејсбуку и поручио да се позиву Пленковића одазвао иако је очекивао да би то могло изазвати пажњу јавности због предстојећих парламентарних избора.

Тврди да притом ни са ким није преговарао нити разговарао о евентуалном наступу на предстојећим изборима, те да се за долазак у Лисински одлучио након што је Милановић, како наводи, "са својом предизборном бравуром, накићеном вербалистичким савршенством, најавом 'смрт фашизму-слобода народу' коалицијом којој ће ОН (а ко други) бити на челу".

Иако се, каже, по многим питањима не слаже са врхом ХДЗ-а, као и да прихвата све што је било успјешно, Карамарко мисли да је "дошло време ресетовања неких дијелова те политике због опстанка странке и онемогућавања изборне победе оних снага који независну Хрватску нити су хтеле нити икада прихватиле".

Он је руководству ХДЗ предложио да формирају што ширу коалицију са десничарима и тако се, како наводи, "одупре и савлада најезду противхрватских, тешком демагогијом наоружаних, снага".

"Галопирају козачком енергијом и неће бирати средства", навео је Карамарко и додао:

"О тој коалицији треба разговарати с Хрватском странком права, Хрватским билом, Домовинским покретом и свакако пензионерима. Сигуран сам да би и бранитељска удружења подржала овакву опцију.

Улазимо у још турбулентнија времена и сви који желимо сачувати нашу, крвљу стечену независну Хрватску, морамо бити јединствени. Као некад!!", поручио је Карамарко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана