Karamarko predložio Plenkoviću formiranje široke koalicije sa desničarima

Tanjug
Karamarko predložio Plenkoviću formiranje široke koalicije sa desničarima

ZAGREB- Nakon godina političkog tihovanja pojavljivanje bivšeg lidera HDZ Tomislava Karamarka na 20. Generalnoj skupštini stranke u zagrebačkom Lisinskom, izazvalo je oštro reagovanje aktuelnog šefa države Zorana Milanovića, koji je za njega rekao, između ostalog, da je najneinteligentniji, korumpiran i crnokošuljaš. "Fufljavac (Kramarko) je došao u Lisinski, godinama su ga ignorisali, došao je i Glogoški.

Rijeke pravde dolaze. To je moje poslanje i istorija će nas odrešiti. A Karamarko, to je najneinteligentniji, najsmušeniji i najtoksičniji predsednik kojeg je HDZ ikad imao.

Sumnjiv, korumpiran, crnokošuljaš, koji je sad iz blata izronio. Plenkošenko bi tamo doveo crnog đavola", naveo je Milanović.

Karamarko se u Lisinkom pojavio na poziv Plenkovića, koji ga je i posebno najavio, a prisustvo bivšeg lidera HDZ pozdravljeno je aplauzom. Nakon Generalne skupštine HDZ, Karamarko se obratio na Fejsbuku i poručio da se pozivu Plenkovića odazvao iako je očekivao da bi to moglo izazvati pažnju javnosti zbog predstojećih parlamentarnih izbora.

Tvrdi da pritom ni sa kim nije pregovarao niti razgovarao o eventualnom nastupu na predstojećim izborima, te da se za dolazak u Lisinski odlučio nakon što je Milanović, kako navodi, "sa svojom predizbornom bravurom, nakićenom verbalističkim savršenstvom, najavom 'smrt fašizmu-sloboda narodu' koalicijom kojoj će ON (a ko drugi) biti na čelu".

Iako se, kaže, po mnogim pitanjima ne slaže sa vrhom HDZ-a, kao i da prihvata sve što je bilo uspješno, Karamarko misli da je "došlo vreme resetovanja nekih dijelova te politike zbog opstanka stranke i onemogućavanja izborne pobede onih snaga koji nezavisnu Hrvatsku niti su htele niti ikada prihvatile".

On je rukovodstvu HDZ predložio da formiraju što širu koaliciju sa desničarima i tako se, kako navodi, "odupre i savlada najezdu protivhrvatskih, teškom demagogijom naoružanih, snaga".

"Galopiraju kozačkom energijom i neće birati sredstva", naveo je Karamarko i dodao:

"O toj koaliciji treba razgovarati s Hrvatskom strankom prava, Hrvatskim bilom, Domovinskim pokretom i svakako penzionerima. Siguran sam da bi i braniteljska udruženja podržala ovakvu opciju.

Ulazimo u još turbulentnija vremena i svi koji želimo sačuvati našu, krvlju stečenu nezavisnu Hrvatsku, moramo biti jedinstveni. Kao nekad!!", poručio je Karamarko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana