Јужнокорејски "крипто краљ" и његов пословни партнер ипак ће се бранити са слободе

Г.С.
Foto: vijesti.me

ПОДГОРИЦА - Држављани Јужне Кореје До Квон (32) и Хон Чанд Јун (37) са слободе ће се бранити оптужби за фалсификовање исправа.

То је данас, у поновљеном поступку, одлучила суткиња Основног суда Ивана Бецић, која је донијела рјешење да им се притвор укине након што уплате јемство од по 400.000 еура.

Она је донијела мјеру да До Квон и Чанд Јун до окончања поступка бораве у стану свог правног заступника, адвоката Бранка Анђелића и његове невјенчане супруге.

Адвокат Анђелић потврдио је Вијестима да је суд прихватио јемство.

Суткиња Бецић поново је одлучивала о њиховом предлогу да се уз јмество бране са слободе након што је Виши суд 24. маја укинуо првобитну одлуку колега којом је прихваћено да изађу из Истражног затвора када уплате новац.

До Квон и Хон Чанд Јун ухапшени су крајем марта на подгоричком аеродрому, а Основно државно тужилаштво у Подгорици оптужило их је да су починили кривично дјело фалсификовање исправе.

Тог дана авион приватне компаније "Alliance Jet", спреман за лет до Дубаија, чекао је До Квона и његовог пословног партнера, али он, међутим, није прошао даље од пасошке контроле - граничном полицајцу који је провјеравао његова документа упалила се апликација "Find" са упозорењем - "ухапсити".

За њима двојицом расписана је потјерница због кривичног дјела криминално удруживање, а за Квоном, некадашњим, како га зову, "краљем криптовалута", и због оптужби за превару тешку 40 милијарди долара, преносе подгоричке Вијести.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана