Južnokorejski "kripto kralj" i njegov poslovni partner ipak će se braniti sa slobode

G.S.
Foto: vijesti.me

PODGORICA - Državljani Južne Koreje Do Kvon (32) i Hon Čand Jun (37) sa slobode će se braniti optužbi za falsifikovanje isprava.

To je danas, u ponovljenom postupku, odlučila sutkinja Osnovnog suda Ivana Becić, koja je donijela rješenje da im se pritvor ukine nakon što uplate jemstvo od po 400.000 eura.

Ona je donijela mjeru da Do Kvon i Čand Jun do okončanja postupka borave u stanu svog pravnog zastupnika, advokata Branka Anđelića i njegove nevjenčane supruge.

Advokat Anđelić potvrdio je Vijestima da je sud prihvatio jemstvo.

Sutkinja Becić ponovo je odlučivala o njihovom predlogu da se uz jmestvo brane sa slobode nakon što je Viši sud 24. maja ukinuo prvobitnu odluku kolega kojom je prihvaćeno da izađu iz Istražnog zatvora kada uplate novac.

Do Kvon i Hon Čand Jun uhapšeni su krajem marta na podgoričkom aerodromu, a Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici optužilo ih je da su počinili krivično djelo falsifikovanje isprave.

Tog dana avion privatne kompanije "Alliance Jet", spreman za let do Dubaija, čekao je Do Kvona i njegovog poslovnog partnera, ali on, međutim, nije prošao dalje od pasoške kontrole - graničnom policajcu koji je provjeravao njegova dokumenta upalila se aplikacija "Find" sa upozorenjem - "uhapsiti".

Za njima dvojicom raspisana je potjernica zbog krivičnog djela kriminalno udruživanje, a za Kvonom, nekadašnjim, kako ga zovu, "kraljem kriptovaluta", i zbog optužbi za prevaru tešku 40 milijardi dolara, prenose podgoričke Vijesti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana