Јутарњи: Медвед и Милошевић посетиће српска села без воде

Милијана Латиновић
Јутарњи: Медвед и Милошевић посетиће српска села без воде

ЗАГРЕБ - Потпредсједник хрватске владе Борис Милошевић и министар бранитеља Томо Медвед, послије обиљежавања годишњице акција “Олуја” у Книну, присуствоваће и комеморацији у Груборима 24. августа, а након тога ће обићи око 80-ак српских села у којима нема струје ни воде, пише Јутарњи лист.

“Дуго смо о свему разговарали. Ова Влада добила је мандат за то, али идемо корак по корак. Први је да се достојанствено обиљежи годишњица ''Олује''. Идући је признање свим жртвама, због чега ће министар Медвед 24. августа отићи у Груборе и положити вијенац за страдале српске цивиле. Након тога слиједе даљње активности”, рекао је Јутрањем извор из хрватске владе.

У око 80-так села у којима живи српско становништво нема струје, а старији људи присиљени су да живе у немогућим условима без струје и воде, док је другима, који би се можда и вратили у Хрватску, повратак тиме практично онемогућен.

“Имамо циљ и поступно идемо до њега. Ми смо у Влади свијесни свега, и знали смо какве ће бити реакције након што је објављено да ће Борис Милошевић, као потпредсједник Владе и члан СДС С-а, доћи у Книн на годишњицу ''Олује''. Реакције из Србије биле су нам очекиване, као и подијељен став Срба из Хрватске. Али наш став да све уважавамо је јасан и чврст”, наводи извор.

Извор наводи и да у Влади пред Милошевића ни у једном тренутку није био стављен захтјев да иде у Книн, него се разговарало о томе шта би значио одлазак, а шта неодлазак.

“Треба исто тако рећи да Милошевић ни у једном тренутку није био против тога да иде у Книн, али је казао како прије коначне одлуке мора сам са собом неке ствари да сложи, да мора да размисли и консултује се, при чему је вјеројатно мислио на консултације са својом странком, а вјероватно и са породицом”, рекао је извор.

Упитан да ли се разговарало о томе да у Книн дође предсједник СДС С-а Милорад Пуповац, извор каже да није, јер је Пуповац предсједник странке и да због епидемиолошких разлога који захтјевају мањи број особа на свечаности, у Книн није позван ниједан предсједник политичке странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана