Jutarnji: Medved i Milošević posetiće srpska sela bez vode

Milijana Latinović
Jutarnji: Medved i Milošević posetiće srpska sela bez vode

ZAGREB - Potpredsjednik hrvatske vlade Boris Milošević i ministar branitelja Tomo Medved, poslije obilježavanja godišnjice akcija “Oluja” u Kninu, prisustvovaće i komemoraciji u Gruborima 24. avgusta, a nakon toga će obići oko 80-ak srpskih sela u kojima nema struje ni vode, piše Jutarnji list.

“Dugo smo o svemu razgovarali. Ova Vlada dobila je mandat za to, ali idemo korak po korak. Prvi je da se dostojanstveno obilježi godišnjica ''Oluje''. Idući je priznanje svim žrtvama, zbog čega će ministar Medved 24. avgusta otići u Grubore i položiti vijenac za stradale srpske civile. Nakon toga slijede daljnje aktivnosti”, rekao je Jutranjem izvor iz hrvatske vlade.

U oko 80-tak sela u kojima živi srpsko stanovništvo nema struje, a stariji ljudi prisiljeni su da žive u nemogućim uslovima bez struje i vode, dok je drugima, koji bi se možda i vratili u Hrvatsku, povratak time praktično onemogućen.

“Imamo cilj i postupno idemo do njega. Mi smo u Vladi svijesni svega, i znali smo kakve će biti reakcije nakon što je objavljeno da će Boris Milošević, kao potpredsjednik Vlade i član SDS S-a, doći u Knin na godišnjicu ''Oluje''. Reakcije iz Srbije bile su nam očekivane, kao i podijeljen stav Srba iz Hrvatske. Ali naš stav da sve uvažavamo je jasan i čvrst”, navodi izvor.

Izvor navodi i da u Vladi pred Miloševića ni u jednom trenutku nije bio stavljen zahtjev da ide u Knin, nego se razgovaralo o tome šta bi značio odlazak, a šta neodlazak.

“Treba isto tako reći da Milošević ni u jednom trenutku nije bio protiv toga da ide u Knin, ali je kazao kako prije konačne odluke mora sam sa sobom neke stvari da složi, da mora da razmisli i konsultuje se, pri čemu je vjerojatno mislio na konsultacije sa svojom strankom, a vjerovatno i sa porodicom”, rekao je izvor.

Upitan da li se razgovaralo o tome da u Knin dođe predsjednik SDS S-a Milorad Pupovac, izvor kaže da nije, jer je Pupovac predsjednik stranke i da zbog epidemioloških razloga koji zahtjevaju manji broj osoba na svečanosti, u Knin nije pozvan nijedan predsjednik političke stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana