Јоаникије: Литије једини начин да се изрази незадовољство

Танјуг
Јоаникије: Литије једини начин да се изрази незадовољство

ПОДГОРИЦА - Епоископ будимљанско-никшићки Јоаникије изјавио је данас да литије које Српска православна црква организује због Закона о слободи вјероисповијести нису уцијена или претња, већ једини начин да јавно изрази незадовољство таквим актом.


"За нас је тај закон непостојећи јер га не признају ни народ, ни Црква. Међутим, ми немамо никакав други начин да изразимо незадовољство и оправдани бунт, осим да изађемо на улицу и да јавно, на миран и достојанствен начин, изразимо противљење због таквог закона", поручио је владика за подгорички Дан.

Он је рекао да га је у вријеме док је био у притвору највише бољело то што је против људи који су тражили његово ослобађање примијењена сила и устврдио да су претходно на протесте убачени провокатори.

“И то је срамно што се дешава у Црној Гори да се на такав начин ствара завада. То су врло одвратне методе, по 100 пута опробане и у комунистичко вријеме, а које се, нажалост, продужавају и у наше вријеме. Никако не могу да схватим, али ни да опростим, пребијање омладине и убацивање провокатора. То ме је много више забољело него моје притварање”, нагласио је Јоаникије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана