Хрватској водитељки сметају народњаци: "Кад Карлеуша пјева цијели град одјекује"

Агенције
Хрватској водитељки сметају народњаци: "Кад Карлеуша пјева цијели град одјекује"

Бивша ХРТ-ова водитељка и уредница, а данас директорка Туристичке заједнице у Макарској Хловерка Новак Срзић подигла је велику прашину пошто се на свом Facebook профилу јавно обрушила на власнике једног ноћног клуба у Макарској из којег "треште" народњаци.

Новак Срзић није крила незадовољство, а посебно јој је засметао наступ Јелене Карлеуше, која је наступила прошле сриједе.

"Драги пријатељи, настојим да подијелим на овим страницама неке позитивне вибрације, али вечерас сам баш љута, љута. Потрудили смо се да направимо одличан програм за Макарско културно љето, од оперете до опере, концерата класичне музике, врхунског jazza и rock'n'rolla… И онда приватни подузетници који дођу на мјесец дана по профит у град у "Петар Пан" доводе Карлеуше свих фела… И једино по томе, на концу, неки желе запамтити и "обиљежити" наш град…", написала је Новак Срзић.

Поприлично оштар статус изазвао је огромну полемику на друштвеним мрежама, а упркос томе што је без задршке прозвала власнике једног од најпопуларнијих клубова на Макарској ривијери, негативних реакција није било.

"Ходам градом и сви ми честитају", говори за Вечерњи лист Хловерка и открива да највећи проблем лежи у лошој звучној изолацији споменутог клуба: "Кад је Карлеуша или нека друга цајка, онда цијели град одјекује."

"Поштујем и тржиште и приватне клубове, али нека се то ради тако да они који плате улазнице у томе уживају, а да нас који не волимо такву врсту музике поштеде те буке и галаме", напомиње директорка Туристичке заједнице.

Ипак, признаје да је жалости што све више младих ужива у проводима уз лаке ноте.

"Цајке су, нажалост, продрле и до нас. Жао ми је кад видим да младост одлази на такву врсту музичког треша. Мислим да је узрок томе и тај што хрватска музика није довољно заступљена у медијима па се млади окрећу страној", наводи она, пренио је Курир.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана