Хрватска: У Огулину заражено дијете, у Шибенику преминула 91-годишња особа

Срна
Хрватска: У Огулину заражено дијете, у Шибенику преминула 91-годишња особа

ОГУЛИН/ШИБЕНИК - Дијете је из околине Огулина за које потврђено да је заражено вирусом корона упућено је са мајком на Клинику за инфективне болести "Др Фран Михаљевић" у Загребу.

Педијатрија у огулинској болници, у којој је дијете било, затворена је, а неколико њених радника је у самоизолацији, јављају хрватски медији. У самоизолацији због наведеног случаја су два љекара, шест медицинских сестара и спремачица из Опште болнице Огулин.

Из жупанијског Штаба цивилне заштите напомињу да су након открића заразе предузете прописане противепидемијске мјере како би било спријечено ширење болести, те да утврђују контакте којима ће бити одређена мјера само изолације.

 

У Општој болници Шибеник преминула је 91-годишња особа обољела од вируса корона која је била хронични болесник, истакли су из жупанијског Штаба цивилне заштите.

У тој је жупанији потврђено нових седам случајева позитивних на вирус корона, а сви су у вези са книнском болницом, наведено је у саопштењу Штаба и додато да је ријеч о двоје пацијената болнице у Книну, двоје раднике болнице и три особе које су породични контакт са зараженом особом.

Према јучерашњим подацима, у Хрватској је забиљежено 40 нових случајева заразе коронавирусом, па је број обољелих порастао на 1.222, јавља ХРТ.

У Хрватској су бебе од четири и два и по мјесеца најмлађе обољеле од вируса корона, а обје су инфекцију добиле од укућана, те су на кућном лијечењу и доброг здравственог стања.

Инфектолог у карловачкој Општој болници Лука Јерковић рекао је да се двоипомјесечна беба из Дуге Ресе не лијечи лијековима, већ се свакодневно прати њено стање. Из Хрватског завода за јавно здравство наводе за "Вечерњи лист" да су до сада на нови вирус тестиране три породиље и 48 трудница, од којих је пет позитивно.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана