Hrvatska: U Ogulinu zaraženo dijete, u Šibeniku preminula 91-godišnja osoba

Srna
Hrvatska: U Ogulinu zaraženo dijete, u Šibeniku preminula 91-godišnja osoba

OGULIN/ŠIBENIK - Dijete je iz okoline Ogulina za koje potvrđeno da je zaraženo virusom korona upućeno je sa majkom na Kliniku za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević" u Zagrebu.

Pedijatrija u ogulinskoj bolnici, u kojoj je dijete bilo, zatvorena je, a nekoliko njenih radnika je u samoizolaciji, javljaju hrvatski mediji. U samoizolaciji zbog navedenog slučaja su dva ljekara, šest medicinskih sestara i spremačica iz Opšte bolnice Ogulin.

Iz županijskog Štaba civilne zaštite napominju da su nakon otkrića zaraze preduzete propisane protivepidemijske mjere kako bi bilo spriječeno širenje bolesti, te da utvrđuju kontakte kojima će biti određena mjera samo izolacije.

 

U Opštoj bolnici Šibenik preminula je 91-godišnja osoba oboljela od virusa korona koja je bila hronični bolesnik, istakli su iz županijskog Štaba civilne zaštite.

U toj je županiji potvrđeno novih sedam slučajeva pozitivnih na virus korona, a svi su u vezi sa kninskom bolnicom, navedeno je u saopštenju Štaba i dodato da je riječ o dvoje pacijenata bolnice u Kninu, dvoje radnike bolnice i tri osobe koje su porodični kontakt sa zaraženom osobom.

Prema jučerašnjim podacima, u Hrvatskoj je zabilježeno 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj oboljelih porastao na 1.222, javlja HRT.

U Hrvatskoj su bebe od četiri i dva i po mjeseca najmlađe oboljele od virusa korona, a obje su infekciju dobile od ukućana, te su na kućnom liječenju i dobrog zdravstvenog stanja.

Infektolog u karlovačkoj Opštoj bolnici Luka Jerković rekao je da se dvoipomjesečna beba iz Duge Rese ne liječi lijekovima, već se svakodnevno prati njeno stanje. Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo navode za "Večernji list" da su do sada na novi virus testirane tri porodilje i 48 trudnica, od kojih je pet pozitivno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana