Хрватска: Тужилаштво упозорило Пленковића

Srna
Хрватска: Тужилаштво упозорило Пленковића

 ЗАГРЕБ - Државно тужилаштво упозорило је хрватског премијера Андреја Пленковића на Закон који забрањује притисак на Тужилаштво, а поводом његове недавне изјаве да би ДОРХ могао да истражи и најутицајнију опозициону СДП.

 

Пленковић је то рекао пошто је прошле седмице ухапшена група ХДЗ-оваца осумњичена за коруптивне радње и злоупотребу положаја међу којима је и истакнута ХДЗ-овка и некада градоначелница Книна Јосипа Римац.

"Што се тиче активности на које се алудира, које су коруптивног карактера, очекујем да тела, и полиција и ДОРХ процесуирају и оне који су везане и за СДП", рекао је раније Пленковић и као пример навео јавне набаве око Европске престолнице културе у Ријеци.

Рекао је да очекује да исти аршини буду примењени према свима.

Тужилаштво га је саопштењем на званичној интернет страници упозорило на забрану притиска и сваког облика утицаја, посебно према државним тужиоцима и њиховим заменицима, злоупотребу јавних овлашћења и коришћење медија и јавних иступа у предметима кривичних дела која се спроводе по службеној дужности, а у циљу заштите државне имовине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана