Hrvatska: Tužilaštvo upozorilo Plenkovića

Srna
Hrvatska: Tužilaštvo upozorilo Plenkovića

 ZAGREB - Državno tužilaštvo upozorilo je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića na Zakon koji zabranjuje pritisak na Tužilaštvo, a povodom njegove nedavne izjave da bi DORH mogao da istraži i najuticajniju opozicionu SDP.

 

Plenković je to rekao pošto je prošle sedmice uhapšena grupa HDZ-ovaca osumnjičena za koruptivne radnje i zloupotrebu položaja među kojima je i istaknuta HDZ-ovka i nekada gradonačelnica Knina Josipa Rimac.

"Što se tiče aktivnosti na koje se aludira, koje su koruptivnog karaktera, očekujem da tela, i policija i DORH procesuiraju i one koji su vezane i za SDP", rekao je ranije Plenković i kao primer naveo javne nabave oko Evropske prestolnice kulture u Rijeci.

Rekao je da očekuje da isti aršini budu primenjeni prema svima.

Tužilaštvo ga je saopštenjem na zvaničnoj internet stranici upozorilo na zabranu pritiska i svakog oblika uticaja, posebno prema državnim tužiocima i njihovim zamenicima, zloupotrebu javnih ovlašćenja i korišćenje medija i javnih istupa u predmetima krivičnih dela koja se sprovode po službenoj dužnosti, a u cilju zaštite državne imovine.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana