Хрватска: Нове мјере ступиле на снагу, забрањено напуштати градове

Срна
Хрватска: Нове мјере ступиле на снагу, забрањено напуштати градове

ЗАГРЕБ - Штаб цивилне заштите Хрватске забранио је данас напуштање мјеста пребивалишта и сталног боравка у овој земљи, навео је министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић.

 

"С обзиром на то да на појединим подручјима постоји знатно повећани ризик од преноса вируса корона, а како би се смањила могућност даљег ширења болести забрањује се напуштање мјеста пребивалишта или сталног боравка", појаснио је Божиновић.

Он је навео да су у овој одлуци Штаба наведени и изузетни случајеви у којима се допушта кретање попут набавке, здравствених и комуналних дјелатности, те одласка на посао и повратак с посла ако је то нужно.

Изузетак су и службе обезбјеђења, новинари, становници који захтијевају хитну медицинску помоћ, преносе хрватски медији.

Путовати се може и из виталних породичних разлога попут пружања помоћи дјеци или старијим особама или куповине хране и основних потрепштина. За ове све случајеве издају се пропуснице.

Друга одлука коју је донио Штаб односи се на увођење потребне мјере посебне организације рада епидемиолошке службе и посебних епидемиолошких мјера, а трећа одлука се односи на увођење потребне мјере посебне организације хитне медицинске службе и санитетског превоза

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана