Хрватска: Нико од заражених из сплитског дома није животно угрожен

ГС
Хрватска: Нико од заражених из сплитског дома није животно угрожен

ЗАГРЕБ - Директор Хрватског завода за јавно здравство Крунослав Цапак изјавио је да нико од штићеника сплитског Дома за старије и немоћне којима је потврђен вирус корона у овом тренутку није животно угрожен и да још није познато како је дошло до појаве вируса у Дому.

"Осим десет позитивних има још неколико штићеника који имају блаже симптоме и нико није животно угрожен", рекао је Цапак за Н1 телевизију.

Он је истакао да је прије неколико дана било фебрилних болести међу непокретним штићеницима с другог од укупно три спрата Дома, па су епидемиолози након прелиминарне снимке ситуације на тестирање дали десет брисева и сви су се показали позитивнима на вирус корона.

Цапак је навео да је након разматрања ситуације са епидемиолозима, жупанијским Заводом за јавно здравство и сплитским КБЦ-ом синоћ закључено да је најбоља варијанта да се штићеници са другог спарата евакуишу у сплитску болницу на Крижинама, гдје има довољно простора за изолиране пацијенте.

У Сплит данас долазе министар здравља Вили Берош и министар за демографију, породицу, младе и социјалну политику Весна Бедековић, као и водитељ епидемиолошке службе Хрватског завода за јавно здравство Бернард Каић.

Из сплитског Дома за старија лица јутрос су 42 лица транспортована у Клиничко-болнички центар /КБЦ/ Сплит, а још осморо ће их бити пребачено због појаве вируса корона у том дому.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана