Хрват покушао насилно да уђе у пилотску кабину авиона на линији Осло-Сплит

Танјуг
Хрват покушао насилно да уђе у пилотску кабину авиона на линији Осло-Сплит

СПЛИТ- У пилотску кабину авиона компаније Норвежан Ер, који је јутрос у 6.50 требало да полети за Сплит, непозната особа покушала је на силу да уђе у пилотску кабину, а када јој то није успјело, закључала се у тоалет у задњем дијелу летјелице.

Норвешка полиција је касније ту особу идентификовала као 23-годишњег хрватског држављанина, пише Слободна Далмација. Мотиви за овај чин за сада нису познати.

Авион је био пун путника који су махом путовали на одмор у средњу Далмацију.

Већина њих није примијетила да се нешто догађа, па чак ни они који су сједили у предњем дијелу авиона.

- Авион је већ био кренуо и док се кретао према дијелу писте за полетање, одједном се зауставио. Прво обавјештење пилота било је да је дошло до техничких проблема и да морају да стану. Полицајци су ушли у предњи дио авиона и након кратког разговора упутили се позади, гдје се мушкарац закључао. У авиону је настала трка, сви су хтјели да виде шта се дешава, па се није могло добро уочити да ли су полицајци насилно ушли у тоалет или се тај путник сам предао. Свакако, тројица полицајаца су га с лисицама на рукама преко писте одвели у зграду аеродрома - испричао је порталу један од путника, Сенад Бишћевић, који је са супругом путовао у Водице.

Како је накнадно саопштила полиција, дотична особа није дјеловала да је под утицајем алкохола, ни да је под утицајем неких других опијата.

За сада се не зна какве су јој биле крајње намјере.

Након што су сређене све формалности, нови лет за Сплит услијдио је око девет часова.

Компанија је свим путницима упутила извињење због двосатног кашњења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана