Hrvat pokušao nasilno da uđe u pilotsku kabinu aviona na liniji Oslo-Split

Tanjug
Hrvat pokušao nasilno da uđe u pilotsku kabinu aviona na liniji Oslo-Split

SPLIT- U pilotsku kabinu aviona kompanije Norvežan Er, koji je jutros u 6.50 trebalo da poleti za Split, nepoznata osoba pokušala je na silu da uđe u pilotsku kabinu, a kada joj to nije uspjelo, zaključala se u toalet u zadnjem dijelu letjelice.

Norveška policija je kasnije tu osobu identifikovala kao 23-godišnjeg hrvatskog državljanina, piše Slobodna Dalmacija. Motivi za ovaj čin za sada nisu poznati.

Avion je bio pun putnika koji su mahom putovali na odmor u srednju Dalmaciju.

Većina njih nije primijetila da se nešto događa, pa čak ni oni koji su sjedili u prednjem dijelu aviona.

- Avion je već bio krenuo i dok se kretao prema dijelu piste za poletanje, odjednom se zaustavio. Prvo obavještenje pilota bilo je da je došlo do tehničkih problema i da moraju da stanu. Policajci su ušli u prednji dio aviona i nakon kratkog razgovora uputili se pozadi, gdje se muškarac zaključao. U avionu je nastala trka, svi su htjeli da vide šta se dešava, pa se nije moglo dobro uočiti da li su policajci nasilno ušli u toalet ili se taj putnik sam predao. Svakako, trojica policajaca su ga s lisicama na rukama preko piste odveli u zgradu aerodroma - ispričao je portalu jedan od putnika, Senad Bišćević, koji je sa suprugom putovao u Vodice.

Kako je naknadno saopštila policija, dotična osoba nije djelovala da je pod uticajem alkohola, ni da je pod uticajem nekih drugih opijata.

Za sada se ne zna kakve su joj bile krajnje namjere.

Nakon što su sređene sve formalnosti, novi let za Split uslijdio je oko devet časova.

Kompanija je svim putnicima uputila izvinjenje zbog dvosatnog kašnjenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana