Хапшења у Словенији због шпијунаже

Срна
Хапшења у Словенији због шпијунаже

ЉУБЉАНА - Министар спољних послова Тања Фајон потврдила је да су ухапшена два страна држављана који су оптужени за шпијунажу, те да је у питању озбиљан случај.


Фајонова није жељела да открива више детаља о њиховом идентитету, односно да ли је наводно ријеч о руским шпијунима, само је рекла да све то има међународни одјек.

“Када се истрага заврши и ако се покаже, као што постоје индиције, да су двојица оптужених заиста били шпијуни и да се та активност одвијала на словеначком тлу, то ће бити велики успех и за наше обавјештајно-безбједносне службе”, нагласила је Фајонова.

Претходно је словеначка обавештајно-безбједносна служба ухапсила у Љубљани двојицу страних држављана за које се сумња да су руски шпијуни.

Према писању листа “Дело”, један од ухапшених има држављанство једне од јужноамеричких земаља, а наводно је био пријављен под лажним идентитетом.

Портал “24ур” наводи да један од осимњичених посједује аргентински пасош.

Преткривични поступак је покренут у Окружном државном тужилаштву у Љубљани на основу саопштења словеначке Обавештајно-безбједносне службе Сова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана