Hapšenja u Sloveniji zbog špijunaže

Srna
Hapšenja u Sloveniji zbog špijunaže

LjUBLjANA - Ministar spoljnih poslova Tanja Fajon potvrdila je da su uhapšena dva strana državljana koji su optuženi za špijunažu, te da je u pitanju ozbiljan slučaj.


Fajonova nije željela da otkriva više detalja o njihovom identitetu, odnosno da li je navodno riječ o ruskim špijunima, samo je rekla da sve to ima međunarodni odjek.

“Kada se istraga završi i ako se pokaže, kao što postoje indicije, da su dvojica optuženih zaista bili špijuni i da se ta aktivnost odvijala na slovenačkom tlu, to će biti veliki uspeh i za naše obavještajno-bezbjednosne službe”, naglasila je Fajonova.

Prethodno je slovenačka obaveštajno-bezbjednosna služba uhapsila u Ljubljani dvojicu stranih državljana za koje se sumnja da su ruski špijuni.

Prema pisanju lista “Delo”, jedan od uhapšenih ima državljanstvo jedne od južnoameričkih zemalja, a navodno je bio prijavljen pod lažnim identitetom.

Portal “24ur” navodi da jedan od osimnjičenih posjeduje argentinski pasoš.

Pretkrivični postupak je pokrenut u Okružnom državnom tužilaštvu u Ljubljani na osnovu saopštenja slovenačke Obaveštajno-bezbjednosne službe Sova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana