Хакована страница "Хрватске издајице" регистрована у Русији

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ЗАГРЕБ - Интернет страница "Хрватске издајице", која окупља противнике епидемиолошких мјера, хакована је и преусмерена на "геј порнографију", пише хрватски портал Дневник.

На страници "Хрватске издајице", чији је симбол омча за вјешање, било је пописано више од 620 "издајника", махом политичара и новинара, али и многих широј јавности непознатих људи.

На страници су се, на примјер, нашли предсједник и премијер Хрватске, Зоран Милановић, Андреј Пленковић, докторка Алемка Маркотић, министар здравља Вили Берош, покојни градоначелник Загреба Милан Бандић, али и бивши амерички предсједник Доналд Трамп.

Страница је хакова јуче, а из МУП-а су за портал рекли да полиција спроводи истрагу "у циљу утврђивања елемената кривичног дела за које се кривични поступак покреће по службеној дужности". Додали су да је истрага тајна и за сада није могу дати више података. Страница је, наводи се, регистрована у Русији, а портал незванично сазнаје да се у истрагу о овом случају укључила и хрватска тајна служба СОА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана