Hakovana stranica "Hrvatske izdajice" registrovana u Rusiji

Tanjug
Foto: ILUSTRACIJA

ZAGREB - Internet stranica "Hrvatske izdajice", koja okuplja protivnike epidemioloških mjera, hakovana je i preusmerena na "gej pornografiju", piše hrvatski portal Dnevnik.

Na stranici "Hrvatske izdajice", čiji je simbol omča za vješanje, bilo je popisano više od 620 "izdajnika", mahom političara i novinara, ali i mnogih široj javnosti nepoznatih ljudi.

Na stranici su se, na primjer, našli predsjednik i premijer Hrvatske, Zoran Milanović, Andrej Plenković, doktorka Alemka Markotić, ministar zdravlja Vili Beroš, pokojni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ali i bivši američki predsjednik Donald Tramp.

Stranica je hakova juče, a iz MUP-a su za portal rekli da policija sprovodi istragu "u cilju utvrđivanja elemenata krivičnog dela za koje se krivični postupak pokreće po službenoj dužnosti". Dodali su da je istraga tajna i za sada nije mogu dati više podataka. Stranica je, navodi se, registrovana u Rusiji, a portal nezvanično saznaje da se u istragu o ovom slučaju uključila i hrvatska tajna služba SOA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana