Гардијан: Милановић је ускладио своју политику с Орбаном и Додиком

Танјуг
Гардијан: Милановић је ускладио своју политику с Орбаном и Додиком

ЗАГРЕБ - Предсједник Хрватске Зоран Милановић критиковао је западне земље због снабдијевања Украјине тешким тенковима и другим наоружањем, преноси данас Гардијан уз оцијену да је он заузео став против ЕУ откако је изабран 2019. године као љевичарски либерални кандидат, као и да је своју политику је ускладио са политиком мађарског премијера Виктора Орбана и лидера Срба из БиХ Милорада Додика.

Обраћајући се новинарима у Загребу, Милановић је рекао да је “против слања било каквог смртоносног оружја” у Кијев, тврдећи да снабдијевање Украјине оружјем само “продужује рат” и да Крим, који је Русија анектирала 2014. године, “никада више неће бити дио Украјин”“.

Британски лист преноси да је Милановић, иако је предсједничка функција у Хрватској углавном церемонијална, формално врховни командант оружаних снага.

Посљедњих мејсеци, наводи се, он се отворено противио приступању Финске и Шведске НАТО-у, као и обуци украјинских трупа у Хрватској као дио помоћи ЕУ тој ратом захваћеној земљи, наводи британски лист.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана