Gardijan: Milanović je uskladio svoju politiku s Orbanom i Dodikom

Tanjug
Gardijan: Milanović je uskladio svoju politiku s Orbanom i Dodikom

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović kritikovao je zapadne zemlje zbog snabdijevanja Ukrajine teškim tenkovima i drugim naoružanjem, prenosi danas Gardijan uz ocijenu da je on zauzeo stav protiv EU otkako je izabran 2019. godine kao ljevičarski liberalni kandidat, kao i da je svoju politiku je uskladio sa politikom mađarskog premijera Viktora Orbana i lidera Srba iz BiH Milorada Dodika.

Obraćajući se novinarima u Zagrebu, Milanović je rekao da je “protiv slanja bilo kakvog smrtonosnog oružja” u Kijev, tvrdeći da snabdijevanje Ukrajine oružjem samo “produžuje rat” i da Krim, koji je Rusija anektirala 2014. godine, “nikada više neće biti dio Ukrajin”“.

Britanski list prenosi da je Milanović, iako je predsjednička funkcija u Hrvatskoj uglavnom ceremonijalna, formalno vrhovni komandant oružanih snaga.

Posljednjih mejseci, navodi se, on se otvoreno protivio pristupanju Finske i Švedske NATO-u, kao i obuci ukrajinskih trupa u Hrvatskoj kao dio pomoći EU toj ratom zahvaćenoj zemlji, navodi britanski list.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana