Филип Завадлав причао на италијанском и прекинуо суђење, послали га на психијатрију

ГС
Филип Завадлав причао на италијанском и прекинуо суђење, послали га на психијатрију

СПЛИТ - Филип Завадлав, троструки убица из Сплита, који се данас поново требао изјаснити о оптужбама, одлучио је да говори на италијанском језику, због чега је рочиште одгођено.

Завадлава је Жупанијски суд у Сплиту неправоснажно осудио за убиства Марина Бобана (24), Јурице Торлака (38) и Марина Ожића Паића (25) на 40 година затвора, али Високи кривични суд (ВКС) укинуо је пресуду у том дијелу и наложио ново суђење. Поновo му суде јер је суд укинуо дио првостепене пресуде око оптужбе да је планирао освету особама из наркоманског миљеа које су изнуђивале, пријетиле и физички нападале његовог брата, те њега лично.

Злочин је почињен 11. јануара 2020. године у Сплиту, а Завадлав је три мушкарца убио рафалима из аутоматске пушке.

На Жупанијском суду у Сплиту данас је почело поновљено суђење Завадлаву, који је у судници одбио говорити на хрватском језику.

На сва питања предсједавајуће суткиње Вишње Стринић Завадлав је одговарао на италијанском језику, одбијајући било какву сарадњу са судом.

Суткиња га је упозорила како се према важећим законима користи хрватски језик и латинично писмо, али он је и даље одговарао на талијанском.

Након тога, одређено је психијатријско вјештачење Завадлава којим би се требало утврдити је ли он уопште способан да прати суђење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана