ЕУ прати процес формирања нове владе у Црној Гори

Срна
ЕУ прати процес формирања нове владе у Црној Гори

ПОДГОРИЦА - ЕУ прати процес формирања нове Владе у Црној Гори и спремна је за још снажнију сарадњу на њеном европском путу, поручила је новоименовани амбасадор ЕУ у Подгорици Оана Кристина Попа током разговора са руководством грађанског покрета УРА.

Попа је у разговору са лидером УРА Дританом Абазовићем и предсједником подгоричког одбора Луком Ракчевићем истакла да ЕУ нуди своје капацитете, посебно експертске да би Црна Гора у што краћем року и што ефикасније затворила преостала поглавља и заокружила интеграциони процес.

Абазовић је изразио задовољство укупном сарадњом Црне Горе са представницима ЕУ, те истакао да највећи приоритет нове Владе мора бити никада одлучнији наставак европских интеграција како би Црна Гора у најкраћем могућем року завршила неопходне реформе и постала чланица ЕУ.

- УРА ће, као снажан европски партнер, остати у потпуности досљедна том циљу, а посебно затварању поглавља 23 и 24, која се тичу реформе правосуђа и борбе против корупције - рекао је Дритан и додао да ће радити на доношењу два важна закона - о поријеклу имовине и о лустрацији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана