EU prati proces formiranja nove vlade u Crnoj Gori

Srna
EU prati proces formiranja nove vlade u Crnoj Gori

PODGORICA - EU prati proces formiranja nove Vlade u Crnoj Gori i spremna je za još snažniju saradnju na njenom evropskom putu, poručila je novoimenovani ambasador EU u Podgorici Oana Kristina Popa tokom razgovora sa rukovodstvom građanskog pokreta URA.

Popa je u razgovoru sa liderom URA Dritanom Abazovićem i predsjednikom podgoričkog odbora Lukom Rakčevićem istakla da EU nudi svoje kapacitete, posebno ekspertske da bi Crna Gora u što kraćem roku i što efikasnije zatvorila preostala poglavlja i zaokružila integracioni proces.

Abazović je izrazio zadovoljstvo ukupnom saradnjom Crne Gore sa predstavnicima EU, te istakao da najveći prioritet nove Vlade mora biti nikada odlučniji nastavak evropskih integracija kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku završila neophodne reforme i postala članica EU.

- URA će, kao snažan evropski partner, ostati u potpunosti dosljedna tom cilju, a posebno zatvaranju poglavlja 23 i 24, koja se tiču reforme pravosuđa i borbe protiv korupcije - rekao je Dritan i dodao da će raditi na donošenju dva važna zakona - o porijeklu imovine i o lustraciji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana