Доживотна робија за српског нарко-боса Декстера

Г.С.
Доживотна робија за српског нарко-боса Декстера

БЕЧ - Регионални суд у Бечу осудио је Дарија Ђ. познатог као Декстер, држављанина Србије на доживотну казну затвора. Пресуда није правоснажна.

Дарио Ђ., који ниједном током суђења није признао кривицу, теретио се за 333 појединачна случаја шверца и диструбуције дроге у Аустрији.

Он је познат и српском правосуђу, гдје је робијао за убиство. Након одслужене казне, одлази у Аустрију, гдје преузима посао једног од главних дистрибутера дроге у овом граду.

Суђење, које је почело у септембру мјесецу, одвијало се под строгим безбједоносним мјерама. Наиме, оптуженог је стално чувало шест наоружаних припадника судског обезбјеђења, што је у једном моменту прокоментарисао и сам оптужени да му се суди као највећем терористи.

Иначе, он се терете да прокријумчарио око 500 килограма кокаина и хероина у Аустрију гдје их је дистрибуирао у периоду 2020. и 2021. године. Медији наводе да се оптужница састоји од 333 појединачна кривчна дјела.

Како су раније писали аустријски медији, ријеч је о једном од водећих чланова српско-црногорске мафијашке групе, која дилује дрогу по територији цијеле Аустрије. Повезиван је и са познатим нарко групама те црногорским клановима, преносе Nezavisne.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана