Doživotna robija za srpskog narko-bosa Dekstera

G.S.
Doživotna robija za srpskog narko-bosa Dekstera

BEČ - Regionalni sud u Beču osudio je Darija Đ. poznatog kao Dekster, državljanina Srbije na doživotnu kaznu zatvora. Presuda nije pravosnažna.

Dario Đ., koji nijednom tokom suđenja nije priznao krivicu, teretio se za 333 pojedinačna slučaja šverca i distrubucije droge u Austriji.

On je poznat i srpskom pravosuđu, gdje je robijao za ubistvo. Nakon odslužene kazne, odlazi u Austriju, gdje preuzima posao jednog od glavnih distributera droge u ovom gradu.

Suđenje, koje je počelo u septembru mjesecu, odvijalo se pod strogim bezbjedonosnim mjerama. Naime, optuženog je stalno čuvalo šest naoružanih pripadnika sudskog obezbjeđenja, što je u jednom momentu prokomentarisao i sam optuženi da mu se sudi kao najvećem teroristi.

Inače, on se terete da prokrijumčario oko 500 kilograma kokaina i heroina u Austriju gdje ih je distribuirao u periodu 2020. i 2021. godine. Mediji navode da se optužnica sastoji od 333 pojedinačna krivčna djela.

Kako su ranije pisali austrijski mediji, riječ je o jednom od vodećih članova srpsko-crnogorske mafijaške grupe, koja diluje drogu po teritoriji cijele Austrije. Povezivan je i sa poznatim narko grupama te crnogorskim klanovima, prenose Nezavisne.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana