Договор о реконструкцији владе могућ, избори тек 2024.

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ПОДГОРИЦА - Договор владајуће већине о реконструкцији владе је могућ, изјавио је данас предсjедник парламента и лидер Демократа Црне Горе Алекса Бечић и истакао да подржава став премијера да избора нема до 2024.

Договор, казао је, треба да садржи и ту тачку. "Што се мене тиче избори ће бити кад је и редован рок 2024.", навео је Бечић. Истакао је и да Грађански покрет УРА Дритана Абазовића ни на који начин није запостављен и да се залаже да се у реконструкцију укључе мањинске странке.

"Синоћње саопштење предсjедника владе је искорак у овом процесу, након сто су и лидери Демократског фронта прихватили да се уђе у процес реконструкције", навео је Бечић на конференцији за новинаре. Рекао је да на крају дијалога премијер мора да предложи реконструцију, а посланици да тај предлог подрже.

"Овде смо заједно, не може се без било кога јер смо тим", навео је Бечић и додао како је потребно власт оснажити и са партијама мањина. Најавио је да ће са премијером свакако разговарати са мањинама у наредном периоду. "Не би било коректно да ја кажем, шта би требало понудити мањинама", навео је Бечић.

Рекао је и да је Споразум који су потписала три лидера коалиција, за Демократе "Свето писмо" и основа за све будуће процесе. Бечић је рекао да је време показало да то што је неко политичар не значи да није експерт, те да је за модел који ће омогућити највећи квалитет рада.

"Сада треба елиминисати препознате недостатке и доћи до снажне владе која ће трајати до редовног рока за наредне изборе, 2024", закључио је лидер Демократа, пренели су подгорички медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана