Dogovor o rekonstrukciji vlade moguć, izbori tek 2024.

Tanjug
Foto: ILUSTRACIJA

PODGORICA - Dogovor vladajuće većine o rekonstrukciji vlade je moguć, izjavio je danas predsjednik parlamenta i lider Demokrata Crne Gore Aleksa Bečić i istakao da podržava stav premijera da izbora nema do 2024.

Dogovor, kazao je, treba da sadrži i tu tačku. "Što se mene tiče izbori će biti kad je i redovan rok 2024.", naveo je Bečić. Istakao je i da Građanski pokret URA Dritana Abazovića ni na koji način nije zapostavljen i da se zalaže da se u rekonstrukciju uključe manjinske stranke.

"Sinoćnje saopštenje predsjednika vlade je iskorak u ovom procesu, nakon sto su i lideri Demokratskog fronta prihvatili da se uđe u proces rekonstrukcije", naveo je Bečić na konferenciji za novinare. Rekao je da na kraju dijaloga premijer mora da predloži rekonstruciju, a poslanici da taj predlog podrže.

"Ovde smo zajedno, ne može se bez bilo koga jer smo tim", naveo je Bečić i dodao kako je potrebno vlast osnažiti i sa partijama manjina. Najavio je da će sa premijerom svakako razgovarati sa manjinama u narednom periodu. "Ne bi bilo korektno da ja kažem, šta bi trebalo ponuditi manjinama", naveo je Bečić.

Rekao je i da je Sporazum koji su potpisala tri lidera koalicija, za Demokrate "Sveto pismo" i osnova za sve buduće procese. Bečić je rekao da je vreme pokazalo da to što je neko političar ne znači da nije ekspert, te da je za model koji će omogućiti najveći kvalitet rada.

"Sada treba eliminisati prepoznate nedostatke i doći do snažne vlade koja će trajati do redovnog roka za naredne izbore, 2024", zaključio je lider Demokrata, preneli su podgorički mediji.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana