Ђуровић вратила приједлог за разрјешење Ђукановића

Танјуг
Ђуровић вратила приједлог за разрјешење Ђукановића

ПОДГОРИЦА - Предсједница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић вратила је предлог 41 посланика за покретање поступака за утврђивање да ли је црногорски предсједник Мило Ђукановић повредио Устав и за његово разрјешење јер, како је казала, та два поступка морају бити одвојена.

"Достављени Приједлог у наслову, а касније и у образложењу садржи иницирање поступка који у свом процедуралном, али и суштинском правном значењу има двије фазе које подразумевају али и захтјевају одвојене приједлоге", рекла је Ђуровић у допису, преноси РТЦГ.

Она је казала да су те фазе препознатљиве и у самом наслову достављеног Приједлога, али су у њему назначене као један поступак.

Како је навела, Уставом Црне Горе и Пословником Скупштине процедура је јасно прецизирана.

Према ријечима Ђуровић, из тих прописа недвосмислено произилази да је у конкретном случају потребно исправити достављени акт и насловити га као предлог за покретање поступка да ли је председник Црне Горе повредио Устав.

"Тек након завршене процедуре по том предлогу и усвајања одлуке Скупштине да је председник повредио Устав, стичу се услови да се предложи даљи наставак поступка и сагласно испуњености услова поднесе предлог за разрешење", рекла је Ðуровић.

Она је истакла да је, пошто је достављеним актом обједињен приједлог за два поступка, достављени предлог потребно исправити и ускладити са одредбама Пословника.

Како је појаснила, то значи да акт треба формулисати као предлог за покретање поступка да ли је предсједник Црне Горе повредио Устав и позвала их да га у том смислу уподобе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана