Đurović vratila prijedlog za razrješenje Đukanovića

Tanjug
Đurović vratila prijedlog za razrješenje Đukanovića

PODGORICA - Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je predlog 41 poslanika za pokretanje postupaka za utvrđivanje da li je crnogorski predsjednik Milo Đukanović povredio Ustav i za njegovo razrješenje jer, kako je kazala, ta dva postupka moraju biti odvojena.

"Dostavljeni Prijedlog u naslovu, a kasnije i u obrazloženju sadrži iniciranje postupka koji u svom proceduralnom, ali i suštinskom pravnom značenju ima dvije faze koje podrazumevaju ali i zahtjevaju odvojene prijedloge", rekla je Đurović u dopisu, prenosi RTCG.

Ona je kazala da su te faze prepoznatljive i u samom naslovu dostavljenog Prijedloga, ali su u njemu naznačene kao jedan postupak.

Kako je navela, Ustavom Crne Gore i Poslovnikom Skupštine procedura je jasno precizirana.

Prema riječima Đurović, iz tih propisa nedvosmisleno proizilazi da je u konkretnom slučaju potrebno ispraviti dostavljeni akt i nasloviti ga kao predlog za pokretanje postupka da li je predsednik Crne Gore povredio Ustav.

"Tek nakon završene procedure po tom predlogu i usvajanja odluke Skupštine da je predsednik povredio Ustav, stiču se uslovi da se predloži dalji nastavak postupka i saglasno ispunjenosti uslova podnese predlog za razrešenje", rekla je Ðurović.

Ona je istakla da je, pošto je dostavljenim aktom objedinjen prijedlog za dva postupka, dostavljeni predlog potrebno ispraviti i uskladiti sa odredbama Poslovnika.

Kako je pojasnila, to znači da akt treba formulisati kao predlog za pokretanje postupka da li je predsjednik Crne Gore povredio Ustav i pozvala ih da ga u tom smislu upodobe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana