Ђуровић: Tуристи из Cрбије добродошли

Срна
Ђуровић: Tуристи из Cрбије добродошли

ПОДГОРИЦА - Туристи из Србије добродошли су и ове сезоне у Црну Гору, поручио је министар економског развоја и туризма Црне Горе Горан Ђуровић.

Ђуровић се данас у Београду састао са министром трговине, туризма и телекомуникација Србије Татјаном Матић, са којом је разговарао о могућностима унапређења сарадње у области економије и туризма, саопштено је из црногорског ресорног министарства.

“Због тога сам данас овђе, цијенећи број туриста из Србије који посјећују Црну Гору сваке године и надам се да се враћају са лијепим утисцима. Поручујем свим грађанима Србије да су добродошли и ове сезоне у Црну Гору”, поручио је Ђуровић.

У саопштењу се наводи да је Матићева рекла да је црногорско тржиште приоритетно емитивно туристичко тржиште за Србију и да су се туристи из Црне Горе у прва три мјесеца ове године нашли на шестом мјесту према броју долазака у Србију.

Ђуровић и Матићева су изразили увјерење да ће се уз заједнички рад у оквиру новоформиране радне групе за промоцију у области туризма Србије и Црне Горе, постићи значајни резултати у обје државе.

Током састанка разговарано је и снабдијевању основним животним намирницама и иницијативи “Отворени Балкан”.

Ђуровић је подсјетио је да ће предсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић присуствовати самиту те иницијативе у Охриду.

“То је велика шанса да се он лично увјери који су то бенефити које са собом доноси жОтворени Балканж и процијени да ли Црне Гора треба да буде дио тога пројекта или не”, закључио је Ђуровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана