Đurović: Turisti iz Crbije dobrodošli

Srna
Đurović: Turisti iz Crbije dobrodošli

PODGORICA - Turisti iz Srbije dobrodošli su i ove sezone u Crnu Goru, poručio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goran Đurović.

Đurović se danas u Beogradu sastao sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjanom Matić, sa kojom je razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti ekonomije i turizma, saopšteno je iz crnogorskog resornog ministarstva.

“Zbog toga sam danas ovđe, cijeneći broj turista iz Srbije koji posjećuju Crnu Goru svake godine i nadam se da se vraćaju sa lijepim utiscima. Poručujem svim građanima Srbije da su dobrodošli i ove sezone u Crnu Goru”, poručio je Đurović.

U saopštenju se navodi da je Matićeva rekla da je crnogorsko tržište prioritetno emitivno turističko tržište za Srbiju i da su se turisti iz Crne Gore u prva tri mjeseca ove godine našli na šestom mjestu prema broju dolazaka u Srbiju.

Đurović i Matićeva su izrazili uvjerenje da će se uz zajednički rad u okviru novoformirane radne grupe za promociju u oblasti turizma Srbije i Crne Gore, postići značajni rezultati u obje države.

Tokom sastanka razgovarano je i snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama i inicijativi “Otvoreni Balkan”.

Đurović je podsjetio je da će predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović prisustvovati samitu te inicijative u Ohridu.

“To je velika šansa da se on lično uvjeri koji su to benefiti koje sa sobom donosi žOtvoreni Balkanž i procijeni da li Crne Gora treba da bude dio toga projekta ili ne”, zaključio je Đurović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana