Ђуровић: Суд наредио Дерипаски да плати 1,5 милиона евра одштете Црној Гори

Танјуг
Foto: Спутњик

ПОДГОРИЦА - Врховни суд Шведске, претходних дана одбио је захтјев Олега Дерипаске у вези са приватизацијом Комбината алуминијума и Рудника боксита и пресудио да Црна Гора од тог посла треба да добије надокнаду штете.

Министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић рече у емисији "Линк" на Радију Црне Горе да је Дерипаска покушао све да уради да избјегне плаћање трошкова, али ће их Црна Гора, како саопшти, ипак наплатити.

"Прва сума је била око 1,5 милиона евра плус додатни трошкови", рече Ђуровић и навео да ће држава сада радити све како би наплатила те трошкове, пренесе РТЦГ.

Према његовим ријечима, оно што је најважније јесте да је на ту причу стављена тачка и да је Црна Гора побједник.

Рече и да је акција "Стоп инфлацији" дала одличне резултате и да ће држава у наредном периоду ослушкивати кретање цијена и по потреби реаговати у смјеру заштите потрошача.

Акција је орочена од краја мјесеца, а на питање да ли ће бити настављена, Ђуровић рече да су цијене сада стабилне, купци задовољни и да ће се ослушкивати кретање цијена и реаговати и мимо тога ако дође до наглог поскупљења у смјеру заштите потрошача.

Министар економског развоја и туризма је поновио очекивања да ће предстојећа туристичка сезона бити рекордна и подвукао да су сви економски параметри државе стабилни, да се ради ребаланс због вишка новца у буџету.

"Црна Гора је стабилна и на правом путу да држава буде потпуно економски стабилна", рече Ђуровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана