Đurović: Sud naredio Deripaski da plati 1,5 miliona evra odštete Crnoj Gori

Tanjug
Foto: Sputnjik

PODGORICA - Vrhovni sud Švedske, prethodnih dana odbio je zahtjev Olega Deripaske u vezi sa privatizacijom Kombinata aluminijuma i Rudnika boksita i presudio da Crna Gora od tog posla treba da dobije nadoknadu štete.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović reče u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore da je Deripaska pokušao sve da uradi da izbjegne plaćanje troškova, ali će ih Crna Gora, kako saopšti, ipak naplatiti.

"Prva suma je bila oko 1,5 miliona evra plus dodatni troškovi", reče Đurović i naveo da će država sada raditi sve kako bi naplatila te troškove, prenese RTCG.

Prema njegovim riječima, ono što je najvažnije jeste da je na tu priču stavljena tačka i da je Crna Gora pobjednik.

Reče i da je akcija "Stop inflaciji" dala odlične rezultate i da će država u narednom periodu osluškivati kretanje cijena i po potrebi reagovati u smjeru zaštite potrošača.

Akcija je oročena od kraja mjeseca, a na pitanje da li će biti nastavljena, Đurović reče da su cijene sada stabilne, kupci zadovoljni i da će se osluškivati kretanje cijena i reagovati i mimo toga ako dođe do naglog poskupljenja u smjeru zaštite potrošača.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma je ponovio očekivanja da će predstojeća turistička sezona biti rekordna i podvukao da su svi ekonomski parametri države stabilni, da se radi rebalans zbog viška novca u budžetu.

"Crna Gora je stabilna i na pravom putu da država bude potpuno ekonomski stabilna", reče Đurović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana